Consulting

Innovative solutions to move your business forward.

JharapConnect heeft jaren ervaring met diverse consult opdrachten in het bedrijfsleven, overheid, MKB en kleinondernemers.

Al sinds 2014 staat JharapConnect – Consulting in de markt als een veelzijdig succesvol coaching, consult en adviesbureau  voor de Regio Flevoland en omstreken. JharapConnect bestaat uit een samenstelling van voornamelijk jonge ondernemende coaches en consultants die ZZP’ers, startups, scale-ups, overheden en markten door laten groeien naar een volgend niveau. Door middel van innovative, mensgerichte projecten helpen wij u de juiste communicatie, markt vraagstukken en sales strategie  te vinden.

Bij JharapConnect valt de afdeling consulting uit in twee takken. Dit zijn bedrijfsconsulting en overheid– en marktvraagstukken consulting.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Jharap Provada Almere MRA Metropoolregio Amsterdam

Consult

Op zoek naar een partner in de regio Flevoland, N-Holland, Utrecht en MRA?

Overheid- en Marktvraagstukken

Heeft u een (markt/overheids) vraagstuk wat niet beantwoord wordt of is dit op de zogenoemde ‘stapel’ beland. Zoekt u hier kennis of achtergrond informatie over en/of ondervind u moeizame communicatie met de gemeente of provincie? Laat het ons weten.

Bedrijfsconsulting

Elk vraagstuk en elke onderneming (of organisatie) is anders. Hieronder een aantal voorbeelden van de aangeboden consult diensten door JharapConnect – Consulting. Onze ervaring leert dat een project vaak een combinatie van diensten is. Daarom bepalen we in samenspraak met u hoe het vraagstuk onderzocht kan worden.

EEN-OP-EEN SESSIES

Opzoek naar een businesscoach? Van persoonlijke naar professionele groei, JharapConnect – Consulting helpt u de succesvolle toekomst te creëren, vandaag nog. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

BUSINESS SUPPORT

Superieure begeleiding

Opzoek naar een nieuwe manier om uw product te vermarkten, of heeft u al een product en wilt u zichzelf beter leren verkopen? Met onze op maat gemaakte verbeter trajecten halen we het beste uit uw onderneming naar boven.

EIGEN BEDRIJF

Advies en begeleiding bij een succesvolle start

Wilt u uw ambities en dromen waarmaken en een bedrijf starten? Of uw diensten aanbieden als zzp’er? Een bedrijf beginnen vergt tijd, een goede voorbereiding en veel energie. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het starten van uw eigen onderneming? Of heeft u enkele vragen over het starten van een bedrijf? Dan bent u bij het Jharap Consulting aan het juiste adres.

Als starter kunnen wij het volgende adviseren:

Kennismaking, persoonlijk gesprek, ondernemerstest,  één adviseur en één aanspreekpunt, ondernemingsplan, administratie, trainingen, financiering, begeleiding na de start, netwerken en coaching.

GROEISTRATEGIE

Is uw bedrijf klaar voor de volgende stap? Veel bedrijven hebben tal van ideeën om te groeien, maar welke is het beste? Jharap Consulting kan u helpen met een op maat gemaakt, strategisch plan om uw organisatie te laten groeien.

Het ontwikkelen van een groeistrategie kan veel sturing bieden aan uw bedrijf wanneer het even minder gaat, maar juist ook wanneer het goed gaat. Wanneer het goed gaat komen er vaak meer keuzes bij. Het helpt dan om de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden en te meten of de koers nog aansluit bij de korte en lange termijn doelen. Een gedegen groeistrategie houdt onder andere rekening met:

 • De ontwikkelingen op de bestaande markt en op eventuele nieuwe markten. Denk hierbij aan de grootte van de markt, is deze groeiende, stabiel of afnemend?
 • De (potentiële) klanten, hun wensen en hoe de concurrenten zich bewegen binnen de markt. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent en wat uw huidige positie is.
 • Het (door)ontwikkelen van uw merk en promotiestrategieën op basis van klantonderzoek, om zo meer of andere klanten aan te spreken.
 • Het waardevoorstel dat u uw klanten biedt, om zo het aantrekkelijkst te blijven voor uw klanten.
 • Technische aspecten van de organisatie, zoals financiën, juridische structuur en infrastructuur. Deze dienen als fundering waarop de groei gemaakt gaat worden.
MARKTANALYSE

Wilt u graag met uw product of dienst naar een nieuwe binnenlandse of buitenlandse markt? Zeker als het goed gaat in Nederland is het verstandig om te kijken naar andere landen. Jharap Consulting kan met een marktanalyse deze markten voor u in kaart brengen.

Het betreden van een nieuwe markt biedt veel kansen, maar brengt ook veel onzekerheden met zich mee. Met een marktanalyse krijgt u een duidelijk beeld van de dynamieken binnen een markt, zo kunt u met een gerichte strategie de markt betreden of juist een overwogen beslissing maken om de markt niet te betreden. In een marktanalyse kunnen onder andere de volgende onderwerpen aan bod komen.

 • Marktgrootte en ontwikkeling Hoeveel geld gaat er in de markt om? Is de markt groeiend, stabiel of juist krimpend? Ook de drijvers achter deze ontwikkelingen worden onderzocht.
 • Concurrentie Wie zijn de voornaamste spelers binnen de markt, hoe groot is hun marktaandeel en hoe doen zij het? Het kan bijvoorbeeld veel inzicht bieden als een grote speler niet in staat is te groeien.
 • Consumenten Wie zijn de (potentiële) klanten op deze markt, en wat zijn hun wensen? Door hier een duidelijk beeld van te hebben kunt u gericht uw product of dienst aanbieden.
 • Toetredingsdrempel Het is goed om van tevoren te weten of voor het betreden bepaalde investeringen of vergunningen nodig zijn.
 • Politieke omgeving Ook de politieke omgeving van een markt kan veel invloed hebben op hoe de markt zich beweegt en gaat bewegen.

Sommige van deze onderdelen zijn relevanter voor uw onderneming en sector dan andere. Net zoals sommige landen interessanter zijn dan andere. Het belangrijkste is dat we samen met u bepalen waar de focus komt te liggen. Alleen dan heeft het advies de meeste impact. Aan het einde van het project heeft u een duidelijk beeld van de markten en een advies om die wél of juist (nog) niet te betreden. Zo maken wij uw organisatie groot!

PRODUCTPOSITIONERING

Heeft u een nieuw product of dienst bedacht maar heeft u nog geen idee óf het verkoopbaar is en op welke manier tegen welke prijs? Jharap Consulting kan u helpen door het maken van een productpositionering strategie.

Uw nieuwe product succesvol in de markt zetten is een uitdaging, er is immers maar 1 eerste indruk en die moet goed zijn. Hoe spreekt uw product de doelgroep aan, past het binnen hun budget en hoe gaan zij ervoor betalen? Deze vragen komen aan bod bij het bepalen van de marktpositie van uw product. Bij Jharap Consulting onderzoeken we een aantal aspecten. In overleg bepalen we welke aspecten voor uw organisatie relevant zijn. Onze ervaring leert dat het er slechts 1 kan zijn, maar er ook meer dan de hier vermelde aspecten kunnen zijn. Door aan het begin van het project samen het onderzoeksvoorstel te bepalen sluit het eindadvies aan op uw wensen. We beginnen met het bepalen van de doelgroep, zodat we in alle volgende stappen hen in ons achterhoofd houden. We proberen 1 of meerdere profielschetsen te maken van de verschillende doelgroepen. Deze kunnen verschillen in leeftijd, voorkeuren, achtergronden, etc. Juist dit overzicht helpt u bij het toespitsen van uw product op hun behoeftes.

Verschillende prijsstrategieën Grofweg is de prijs op 3 manieren te bepalen:

 • Hoeveel is de consument bereid te betalen? De prijs kan dan gelijk zijn aan de maximale betalingsbereidheid van een consument.
 • Hoeveel kost het produceren van het product of de dienst? Door er vervolgens een winstmarge bij op te tellen kan de verkoopprijs bepaald worden.
 • Hoeveel vraagt de concurrentie? Uw prijs kan dan strategisch lager geplaatst worden of als luxe product juist duurder zijn.

Idealiter onderzoeken we alle drie de manieren om een compleet beeld te schetsen. Eventueel passen we het nog toe op de verschillende doelgroepen om een verschillende prijsstrategie per doelgroep te ontwikkelen.

Tot slot is de manier van betalen essentieel om te overwegen. Betaald iemand 1 keer voor oneindig gebruik van het product of de dienst, of wordt er gewerkt met een abonnementsvorm. Deze vraag is vooral relevant voor diensten en specifiek in de ITsector. We onderzoeken door middel van interviews en enquêtes welk van de manieren uw doelgroep(en) het meest aanspreekt. Tot slot voegen we deze drie elementen samen en presenteren we u een overzicht van de verschillende doelgroepen compleet met een advies over welke prijsstrategie en betaalmanier het beste aansluit. Zo helpen we bij het positioneren van uw product en maken we uw organisatie groot!

Trusted by